February 24, 2011

Tentang Saya

-Nama aku pendek je pun Sha'ari..tapi kawan-kawan panggil aku ayie,aie dan arie..macam-macam nama pun,tapi tu tetap nama aku,hehe..So ikut korang nak panggil aku apa,jangan panggil ''woi ke,hoi ke'' dah la..tak elok panggil nama orang bukan-bukan kan?hoho...


-Lahir kat Hospital Besar Ipoh,dengan berapa kilo aku pun lupa,kena ke bagi detail semua?hehe..Mengikut cerita mak aku,aku lahir sebelum waktunya Subuh,keluar je aku,abah aku azankan aku..tak lama pastu Masjid berdekatan pun berkumandanglah azan..hoho..3/3 aku dilahirkan,perghh cantik nombor tu..hehe..tu sebab no 3 jadi nombor feveret aku,hehe...


-Berketurunan Melayu sebelah mak,abah aku pulak orang Jawa..maka jadilah aku yang setengah-setengah..haha..jadilah Melawa..hehe,ade ker?hoho..


-Memang orang Perak,mak orang Tapah dan abah pulak orang Ipoh..duduk kat Tapah,tempat yang indah..hoho..aku pun kerja kat sini jugak..dah tu rezeki aku yang tertulis..so aku redho seadanya..^^


-Perwatakan aku?aku ni boleh la,gila-gila jugak,tapi takdela gila sangat..hoho..kadang aku ni boleh boleh jugak jadi seorang yang emo..emosi aku ikut mood jugak,yela aku kan manusia,,punya ragam dalam dirinya..aku malu dengan perempuan,tak tahu kenapa..pelik kan?salah satu sifat aku yang selalu kena tegur dengan kawan-kawan aku..habis kalau aku malu dengan perempuan dekat sekolah dulu macam mana?aku ada la jugak tegur-tegur tapi kalu nak gelak suka suki huha huha dengan perempuan tu takde la..aiyo...hoho..


-Aku dah bekerja sebagai pembantu teknikal di salah sebuah kedai komputer,nak kata tahu komputer sangat tak la,tapi tahu la juga sikit..insyaAllah..^^


-Hobi aku?mana yang best tu aku ikut jer..hehe..kalau mengadap komputer aku suka baca blog orang,fesbuk pun layan jugak..tipula kalau korang kata korang takde fesbuk..sekarang ni majoriti semua dah ada fesbuk..hoho..


apa lagi ye nak tulis?entah tu je kot..hehe..jadi salam kenalan dari aku buat korang semua..^^

9 comments:

Anonymous said... BALAS

selamat berblog...smoga istiqamah dalam berblog...

aiez said... BALAS

Anony-baik,terima kasih..^^

nisa said... BALAS

oo.... tp.. kate hobi suke men dgn kucen?.. nape x cite?...hihihihi... nati masokkan pic kucen kt blog ea...=)

aiEz said... BALAS

nisa-err yang itu ada juga,bukan tak nak cerita,awal lagi..okeyh nisa..^^

Faaein Talip Roy said... BALAS

salam kenal...


patut cari entri ni dulu..

hehehe.. ;p

aiEz said... BALAS

err,entri mula2 dulu..agak kelam bila baca balik,bahasa tunggang langgang..hehe

anamizu said... BALAS

cik ana terjah ke 1st entry aie! hehe
owhhhh pemalu ek?? takpe,cik ana ade cara cmne nk bg hilang rasa malu tu =
p








luv,
cik ana besout :)

Awan Biru said... BALAS

Baca entri pertama Saudara selepas setahun. Huhu...

aiEz said... BALAS

@Awan Biru-erk awan,hahaha entry mula2 yg agak sengal jer..thanks awan sebab baca balik entry2 lama aie..^^

Yang Ada Di Apesal...

Free Blog Theme and Templates