March 22, 2014

Pada Bakal Yang Kahwin Tu,Hehe..












Assalamualaikum semua,eceh semua macam ramai je yg baca blog ni,haha..lama dah sunyi blog ni,last entry pasal cerita seram,kemain seramlah sangat ceritanya..hehe..tu kisah benar ye,bukan rekaan sampai berjela² cerita tu disampaikan..hehe

okehlah balik pada entry kali ni?kesian sebenarnya tengok blog ni bersawang sana bersawang sini..sebab apa?entry kelaut..entry ni yang kedua untuk tahun ni,kesian kan?huuu..okeh abaikn soalan²  gedik tu..balik pada cerita kita kali ni,gitu..hehe..

cuti sekolah,nah macam²  kenduri kendara musim cuti ni..ada yg bertunang ada jugak yang ambil peluang cuti ni untuk akad nikah..kenduri kawin,bunyi kompang dipalu meriah gitu..jeles okeh tengok org kawen..time kenduri²  ni jumpa kawan2 lama balik tengok ada yg dukung anak,ada jd mak² dan ayah semua..tak sangka cepat betul masa berjalan,rasa macam baru je lagi semua tu..sedar² anak kawan panggil kita pakcik,haaa terasa tua dah diri ni,huhu sentap..


kalau sentap bila nak kawin?soalan ni selalu sangat kena tanya..kira dah sebati dah rasa..haha..kemain sebati..weh serius,semua org nak kawin kan?sape yang taknak...tapi kita hanya rancang je,tapi sebaik perancang datang dari Dia.,haa tu jgn lupa pulak!grrr..hehe..

abaikan ayat tadi,hehe..berbalik pada cerita kenduri kawin ni..haa ni nak sharekan satu benda..pertama kali okeh,seumur hidup aku tengok kad kawin macam ni..apa yang uniknya?haa cuba baca bait² yang tercatat pada kad kawin ni..mungkin boleh ambil contoh untuk kita nanti pada yg bujang²  yg nak kawin ni la..yg dah kawin tu tengok jela eh,hehe..








selalunya kita tengok kad kawin sekarang ni ada banyak design unik..ada yg jenis kad kawin ala²  bil air,tiket kapal terbang la..ala²  poskad dan jugak design yg ala²  diraja gitu..hehe..tp bg ak,inilah yg paling best..sebab apa?bait2 dalam kad ni memang aku setuju sangat.ada tegur bab etika pemakaian sekali..serius aku respek gila dengan kad macam ni..simple pun simple dan unik ada tlisan jawi lagi,bukan tulisan jawa ye,hehe..macam kad kawin orang dulu²  pulak rasa..hehe..

bagus tuan rumah sebab ilhamkan benda ni..sedikit sebanyak majlis yang penuh barakah yakni majlis kawin ni tak dicemari dgn pakaian hadirin yg hadir dgn pakaian yg fuhhh kalau iman didada sgtlah teruji,huhu..bukan nak kata,tapi mmg kenyataan selalu majlis kawin ni macam²lah pakaian yg kita boleh tengok..mungkin boleh kata aku kolot,tapi pada aku,biar nampak kolot jgn cemarkan pandangan mata org lain yg datang..bila ditengok pakai macam tu kata kita gatal ke apa,tp sendiri yang pakai camtu,camne tu?haa bagus ada pesanan macamni,,sekurangnya dah bagitau awal² kan,kalau pakai jugak tu urusan dia dengan yang diatas sana..haa lupa nak bagitau,kad kawin ni dari negeri serambi mekah tau..dari kelate sana..hehe..

serius suka tengok majlis walimah yang simple²..yg penting bukan nak glamer ke apa tapi penuh dengan barakah..respek sekali lagi pada tuan punya majlis ni..harap nanti majlis aku pun camni jugak,haha..cakap macam dh ada calon je..padahal apa pun takde..ada yang sudi?eh?hahaha..
okeh lah ye,terima kasih baca..

assalamualaikum..

2 comments:

El Janna said... BALAS

haah.. ayat ni selalu jugak terbaca^^

syakey said... BALAS

yes agree. wedding yg simple tu better. kadang kalau wedding yg ada karoke bagai tu ya Allah, nak datang menjamu slera pun boleh hilang slera ahaha

Yang Ada Di Apesal...

Free Blog Theme and Templates