February 25, 2011

Kursus kawen?

Wah teruja seketika,petang tadi kawan call macam mana time pergi kursus kawen tu eh?errkk,kenapa tanya aku?aku ada pengalaman kawen dah ke?no no no...aku masih single lagi yer..mencari lagi ni hah..*isk2 jiwa meronta-ronta seketika*..Mood emo datang menjelma semula,ohh tidak!!huhu..

Yela kawan aku tanya aku,sebab sebelum ni aku dah pergi dah pun kursus ni..lama dah pun,masa umur aku 19 tahun..*gatal ni masa ni,haha*..aku ambil awal-awal pun sebab senang nanti kan,tapi kesian la pulak nanti bakal bini aku kena pergi sorang-sorang..hihi...Aku ingat lagi masa aku pergi kursus time tu,alahai aku sorang je la yang pergi takde sape pun nak teman..*mood sedih sekejap*yang lain semua berdua-dua...couple la kan..hoho..time rehat semua kumpul makan sama-sama,aku pulak dok sorang makan ..tengok la gelagat dorang makan suap-suap..*ececeh,romantikanyer..hehe*aku pun suap jugak..tapi mulut sendiri je la..hoho...
                      *macam ni la keadaan korang masa dalam dewan tu dengar ceramah*

Yang seronoknya time korang datang kursus ni,korang dapat kenal ramai kawan-kawan baru..ye la takkan la korang datang sana tak bertegur sapa kan,nampak sangat korang ni tak campur orang,hehe..
Time ni la korang dapat mengeratkan ikatan silaturahim sesama ummah,*ceewah..hehe*..seronok weyh dengar ceramah ni,ye la nak kawen kena la ada ilmu kan,bukan senang nak kawen ni..berat tanggungjawab..jangan pikir nak seronok jer..sebab ni tentang penyatuan antara dua jiwa,dua keluarga iaitu sebelah lelaki dan perempuan..bersama dengan pasangan korang sampai akhir hayat,InsyaAllah...


Macam aku dengar ceramah dulu,nak kata serius?tak la jugak,sebab masa aku dengar tu memang enjoy sangat..ada jugak gelak,ye la dah ustaz buat lawak mestilah gelakkan?tak kan nak buat muka ketat ibarat meneran sesuatu jer,hehe..tak ada benda pun nak ditakutkan pun,majlis ilmu jadi memang bermanfaat untuk bakal-bakal pengantin..sebab ni ada mengajar macam mana dengan institusi keluarga yang bakal korang bina nanti..jadi moh kita pergi kursus kawen..hehe..


Ha lagi satu,hari yang kedua best..time nak balik kan korang dah kenal dengan kawan-kawan baru masa kursus tu,sebelum balik korang akan dapat undangan majlis kawen yang banyak,hehe..semua jemput datang rumah time dorang kawen nanti,untung korang dapat makan free...hehe...


Okeyh lah,tu je la pengalaman aku masa pergi kursus kawen dulu..pada yang bakal kawen nanti aku ucapkan tahniah,Selamat Pengantin Baru..^^


-Moh-maknanya jom cakap orang Perak

15 comments:

nisa said... BALAS

assalamualaikum.....(^__^)

aiEz said... BALAS

nisa-waalaikumsalam..persediaan anda nanti..^^

nisa said... BALAS

hihi.. da g da td......=)

nisa said... BALAS

pe kabar? kucen anda sihat?? ^____^

aiEz said... BALAS

nisa-wah tahniah esok sehari je lagi..hehe..
yup kucing sy sht dan bertmbah2 montok rupanya..hehe..

nisa said... BALAS

a'ah...ngantok jer..mule2.Last2 baru epy ckit.. penceramah tu klakar.. ^____^ owh,... tagg la pic kucen dlm blog...hihihi

aiEz said... BALAS

hehe..sy da merasa pengalaman tu semua,macam cerita kat atas,hehe..tahniah ye awk,^^..insyaAllah awk,hehe..

Anonymous said... BALAS

wahhh blog apakah ini~~hoho

aiEz said... BALAS

Anony-blog ni tentang suka-suka,hehe..

amsham said... BALAS

kaweb tu senang, nak nikah tu je yg susah..hehe

aiEz said... BALAS

Amsham-grr,hehe..aku nikahkan dikau.hehe

meisnani said... BALAS

heee aie skang umo bape?? ehehehhe *mood gatai

Faaein Talip Roy said... BALAS

selamat bertemu jodoh yer aie..

selongkar entri lama.. best jugak eh..

hahaha.. jangan mare.. ;p

aiEz said... BALAS

faaein@insyaAllah amin..jodoh tu ada yg penting usaha,hee...

err,segan2 entri mula2 ni byk hal sendiri..hee

err xmrh,malu jer ni..=.=

Awan Biru said... BALAS

Elok pergi kursus awal-awal jadi nanti takdalah tergopoh-gapah bagai.

Yang Ada Di Apesal...

Free Blog Theme and Templates