June 16, 2013

Perasan Perasaan..

Bintang pujaan di depan mata..
teriakan histeria di kanan dan kiri..
menatap wajah bintang pujaan yang selama ini dikaca tv bagai mimpi disiang hari..


Ya Allah,kacaknya dia..
pujian demi pujian makin kedengaran..
pekikan suara memanggil nama superstar bagai menggila..


Dengan senyuman yang dibalas buat peminat,
membuatkan hati gadis bagai tak keruan..
ahh,indahnya bagai dialam kayangan...


Ya itulah kisah kita si anak muda,
yang bagai nak gila menjunjung hiburan dunia.
Menjerit mengada usahlah nak kata,
rasa macam nak cubit jer dibuatnya..

Terlalu banyak hiburan yang diterapkan,
baik lelaki juga perempuan..
semua peringkat usia dijadikan sasaran,
masihkah kalian tidak perasan?..

9 comments:

Fyna Ahmad said... BALAS

untuk dijadikan renungan bersama.

Cara Mudah said... BALAS

salam blogger,blog yg cantik.,goodjob..brminat nk link kn blog dan senaraikan blog di mmber list homepage blog sy dan terbuka kepada semua blogger...sama2 dpt backlink... http://searchsecure.blogspot.com/2013/03/dapatkan-backlink-cara-mudah-rahsia-seo.html..klau brminat..text sy di entry di ats,bersama2 link blog anda..lpas da psang bnner.. happy blogging..

Umie Artoqiemie said... BALAS

hilangkan darah muda...! baru kite perasan hehehe

Cik Pensil said... BALAS

sedar..

yang popular tgh sekarang ssdi.

kawan pensil pernah cakap
"kenapa nak puji sangat pelakon tu? laki org jugak, bukannya dapat pun.."

xila xotmy said... BALAS

emmmm doniawi doniawi....

Leeza dayasari [santai leeza] said... BALAS

jomm layan dgr lagu.

Rapunzeel Cikilolo said... BALAS

tengok jangan sampai lalai...

bertambah teruk jika mudarat dan membawa kepada obses dan pembaziran kan?

Mya said... BALAS

hedonism. boleh nak berhibur asalkan berpada. :)

Empayar Utama said... BALAS

Zaman kita dah berlalu

Yang Ada Di Apesal...

Free Blog Theme and Templates