June 15, 2014

Manusia semakin pelik.



hari ini,laman sosial menjadi satu platfom untuk kita saling berhubung antara satu sama lain..mudah bukan?terlalu mudah untuk kita saling menyapa kawan-kawan kita yang jauh..tak macam dulu,hanya sms dan chatting jer yang ada untuk berkomunikasi antara satu sama lain.

sekarang?nah macam-macam ada..wechat,facebook,instagram,twitter dan macam lagilah yang boleh digunakan untuk terus terasa dekat dengan kawan-kawan..dengan medium ini jugak kita boleh kenal dengan sahabat baru..ye,sahabat baru dialam maya..

namun bukan semua kemudahan ini datangnya dengan kebaikan..kalau dah namanya manusia,setiap
kemudahan dan teknologi yang ada pasti akan ada yang ambil peluang buat benda yang tak elok..okeh kita buka sikit minda,facebook
misalnya..tidakkah kalian merasakan semakin pelik?kenapa pelik?semakin hari semakin banyak manusia pelik yang muncul di facebook.

apa yang peliknya?kita boleh tengok segala macam jenis manusia dekat facebook ni..bermacam kerenah yang boleh kita nampak..kadang tanpa rasa segan silu remaja kini terlalu bebas dalam pergaulan..baik lelaki atau perempuan..gambar yang diupload untuk tontonan ramai pun tanpa segan silu tunjuk sedang berciumlah,meraba sana sini..dan paling teruk yang ada dialam maya gambar sedang melakukan hubungan kelamin..

apa semua ini?

apa yang boleh dikatakan,teknologi sikit sebanyak memang membawa kesan pada masalah sosial pada hari ni..remaja dan berbagai peringkat umur tanpa rasa malu pada orang lain dengan selamba pos yang bukan-bukan..serius kadang diri ini rasa malu tengok pada apa yang jadi masa kini..kita semakin jauh,semakin mengikut zaman jahilliah dulu..semakin teknologi makin canggih,semakin sifat malu kian terbelakang.

sedih rasanya lihat apa yang jadi..betullah,dunia semakin penghujung..kiamat semakin dekat,moga kita tak terlambat untuk bertaubat..pesanan juga buat diri.

1 comments:

aiman mania said... BALAS

HEEHEEEHEEHEE...tau tak apa....tengok ajerlah karenah2 pengguna laman sosial yg dijadikan bahan kutukan oleh page KHK tuh..ahaks..ohh!saya pon ada buat review pasal ragam pengguna instagram..keep visit my blog.komen skli jika perlu :D

Yang Ada Di Apesal...

Free Blog Theme and Templates