August 06, 2011

Blog Terjahan Kesayangan Hamba...

Kalau nak diikutkan aku masih baru dalam dunia blogging ni.Mula menulis pada bulan Febuari tahun ini.Sebab apa aku berblog?konon merajuk dengan seseorang di fesbuk ,lepas tu aku pun bukalah akaun blog ni.Dalam tempoh selama beberapa bulan ni berblog,banyak juga ilmu yang aku dapat dari rakan blogger yang lain.Dah bermacam jenis blog diterjah,yela kira blogger ni kan ada berbagai ragam.Ada yang menulis entri tentang sesuatu perkara dan ada yang menjadikan blog sebagai salah satu diari maya untuk dikongsi dengan pembaca.


Dan hari ini,aku nak kongsikan blog yang selalu aku terjah walaupun kadang-kadang tuan blog jarang post entri baru.






1-Blog ukhti nazihah,


 


-Sesuai dengan tagline diblognya "Membina Hati Bahagia" ,banyak perkongsian ilmu yang dikongsikan penulis untuk dibaca.Pengisian tidak terlalu berat dan satu blog yang sangat bagus dikongsi.Dalam kita berblog,harus diingatkan kita juga perlu saling berpesan-pesan antara satu sama lain.Berblog sambil memberi ilmu pada yang membacanya.




2-Blog nawal addina@nur athirah




 


-Blog nawal addina@nur athirah,selalu singgah ke blog ni.Blognya ringkas dan apa yang disampaikan dalam blog ini juga menarik.Penggunaan entri dialog yang lain dari blogger lain sampaikan dalam setiap entri.Walaupun masih muda,tapi penulis mempunyai bakat yang besar dalam bidang penulisan.Pada yang suka baca novel tu boleh singgah blog ini,ada novel hasil dari penulisan tuan blog itu sendiri iaitu "Sweet 17".




3-Blog Cik Ayuni




 




-Blog seorang sahabat dari Ipoh.Cerita tentang kehidupan penulis sehari-hari.Bukan sekadar cerita,ada juga diselitkan dengan pengajaran dari sesuatu cerita.Bak kata ada cerita disebalik cerita.*hehe*..Jom terjah..




4-Blog Fya Pelangi




 


-Ha,yang blog ni istimewa.Nak tahu kenapa?sebab baru-baru ni aku jadi follower bertuah dari blog ni.Dan tuan blog iaitu fya juga ada review kan blog aku yang tak seberapa ni.Dalam blog ni ada macam-macam selain dari entri.Selain tu blog fya juga ada menerima tempahan untuk mengedit blog dengan harga yang murah.Comel juga tengok hasil edit dari fya ni.Berminat?jom singgah ke sana..;)




5-Blog Amna


 

-Seorang guru pelatih,pertama sekali jumpa blog amna ni masa Wordless Wednesday,banyak cerita dan ilmu yang bermanfaat dikongsi dari penulis.Jom singgah ke sana ok..;)




27 comments:

FarhanahAdzlan said... BALAS

nk jadi blog terjahan ksyangan awak jugak..haha..=)

aiEz said... BALAS

farhanah-err,insyaAllah dimasa akan dtg?..;)

Nur Ayuni said... BALAS

terima kasih untuk itu.
penghargaan buat insan lain memberi seribu mkna. :)

sara zainol said... BALAS

dgn blog nie byk yg kita berlajar kn?

FYA PELANG! said... BALAS

terima kasih :)

aiEz said... BALAS

ayuni-trima kasih jgk sbb byk tlng..:)

aiEz said... BALAS

sara-btl tu,mcm2 dpt kita blja,knl juga mnusia ada brmcm ragam..:)

aiEz said... BALAS

fya-sama2 kita..:)

Nazihah@Jiha said... BALAS

Assalamualaikum akh.

terima kasih,alhamdulillah :)
blog akh aiez pon blog kesayangan hamba ^_^

anismelon said... BALAS

nak jugak...weeee

aiEz said... BALAS

Waalaikumsalam ukhti nazihah..:)

sama2 kita..
err,trima kasih juga kembali...:)

aiEz said... BALAS

anis-insyaAllah laen kli..;)

Miz Novexx said... BALAS

tak semestinya bloggers yang pemes je kita terjah kan... :)

aiEz said... BALAS

miz novexx-dlm mkna tu..yup,hee..;)

Qaseh dalia adelia said... BALAS

besnye .. bila nak jd kesayangan org jugak ni

aiEz said... BALAS

qaseh-err,jadi kesayangan?..-,-

Acik said... BALAS

acik baru jumpa blog ni ...
bagus nye buat promosi blog kawan2! :)

aiEz said... BALAS

acik-selamat dtg..;)
err,blog yg baik kita sama kongsi..:)

Amna.Qadeeja said... BALAS

wahh, best2.. teringin juga nak jd blog terjahan kesayangan anda tehee ;D

aiEz said... BALAS

amna qadeeja-err.mngkin satu hari nt?insyaAllah...:)

Abu Huzaifah said... BALAS

terjah nawal... hikhik

aiEz said... BALAS

abu-nawal dah ttp blog dier..:(

amna said... BALAS

terima kasih, mr. aiez :)
ilmu-ilmu yang ada tu pun kongsi-kongsikan daripada pembacaan daripada sumber-sumber lain..

p/s:selamat bersahur :)

aiEz said... BALAS

Sama2 amna,apa yg baik kita kongsikan jdkan manfaat brsama..;)

*err,selamat2..:)

Namee Roslan said... BALAS

wah blog kesayangan haaa? :D

aiEz said... BALAS

namee-teet,hee..blog namee pn salah satu jugak..:)

Fya Pelangi said... BALAS

baca semula post ini :)

Yang Ada Di Apesal...

Free Blog Theme and Templates