January 07, 2012

Entri Sesengal Ubi-Songlap Punya Kisah...







Assalamualaikum,




pagi yang damai...

 


"beb,
ko dah tengok ker cerita baru tu?
ko download lah,
aku tak tengok lagi...
aku nak download kat opis slow la internet...
aku bagi link okeh..."

"citer apa eh?
ombak rindu ke?
entah aku malas download...
jiwang derr.."

"cehh,
bukan citer tu,
ni citer sam dengan ada budak lelaki yang baru spm tu
dia berlakon..."

"oh citer tu,
belum lagi...
petang nanti ko datang okeh 
aku bagi ko...
bagi aku download dulu..."

"okeh beb,
cantik...."


.....................................................................................................................................................



petang menjelma...




"ko dah download dah ke?
ko masuk dalam pendrive aku okeh..."

"boleh jer,
bak 5 hengget...
hehe.."

"amboih,
ko pun download free je lepas tu
nak jual kat aku ker?...
tu pun ak bagi link download k..."

"ala,
ko tak kesian aku ker?..."
*muka comel*

"tak...
dapat pun free,
berkira dengan aku..."

"ala,
aku gurau jerlah..
serius sangat...."
*masam muka*

"yelah,
dah ko nak pau aku kan..
geram lah..."

"cehhh,
yela...
best weyh citer ni..."

"yeke?
mana ko tau?..."

"ko tengok nanti ada part jual orang,
sara ali tu nanti bunuh ayah dia,
tapi tu part nak last
sam kena kejar dengan orang nak bunuh dia,
yang adik dia tu nanti last ikut sara ali naik bas...
ada part yang jual baby tu kesian kot tengok..
ko tengok yang part sam tampar perempuan tu?
yang kat tv ada promo tu kan
ha,tu lah part sam ikut ada pelakon tu nak jual orang..
macam-macam weyh citer realiti kita sekarang kan..."

"eh,ko dah citer ni aku nak tengok pun malas..."

"la kenapanya?..."

"dah aku tanya sikit ko citer sampai part last kenapa?
aku mula pun tak tengok lagi..."

"err,aah la..
dah ko tanya aku jawab lah..
hahaha..."

"siotlah ko,
potong jer..."

"hahahaha..."

49 comments:

rozeeta rashid said... BALAS

haha. tak sempat tengok dah tau jalan cerita. frust kawan tu.

anamizu kaito said... BALAS

ngam2 ana pon baru abes tgk cite nih.hehe..memang potong arrr belom tgk die da cite smpai ending! hahaha







luv,
cik ana

laskar pelangi said... BALAS

wahahaha...

baru tengok petang tadi. memang rasa tu realiti dunia sekarang..huu~

Cik tikah said... BALAS

mmg x best tgok movie kalo org dh ckp ending dia mcm mne. haha

~Nana BamBam~ said... BALAS

x tengok lagi.. :(

Paris Lipton said... BALAS

huhuhuhu baru post entry psl ongbak rindu, ce lah tengok. xdelah jwg sangat, boleh skip2 tengok....huhuhuhuhu
nk donlod songlap lah. hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said... BALAS

Tak tgk lagi citer ni..
nak downloadlah.. :)

adwafarahin said... BALAS

cter dr mula sampai habis la senang...xyah tgk dah hihi :P

Terbang Bersamaku said... BALAS

dah tak suprise lah kn bile dah tahu ending cerita dia mcm mane...
btw, sy tak tgok lagi movie nie...

Fara E's said... BALAS

eyh , kdg2 spoil gax tao nak tgok movie last2 owg cterw . hekhek

Ainn Hazwany said... BALAS

baru download. hehee :)

SHAHIDA SHIDA said... BALAS

hahaha baru je nak download cita tu...

Cikgu Ma said... BALAS

ala...nak tgk gak..bak link d'load tu bleh?? **muka comel gak..hehe


Jom jelajah sini:-
asben ku mesti bergaji 00000.00

Cikgu Ma said... BALAS

err...pengalaman aie?kena reject sebab gaji x ea?

act, entry akak tu totally kisah akak, cuma jalan cerita akak goreng supaya x nampak itu akak..huhu

aiEz said... BALAS

rozeeta@hahaha,sajer bg spoil kat dier,hehe..

ana@hahaha,tau ana tgk,kalau aie post sebelum ana tgk mesti tensen jer kan,hehe..;p

laskarpelangi@yup betul,kisah realiti hari ni,hee

tikah@hehe,sajer jer kan,hee

nana@err,sowie..hee..

paris@hehe,ada tgk tp skip2 tak layan sgt...layan songlap,best..hee

sislily@err,dload kak..layankan..hee

adwa@err,jenuhlah aie..;p

terbangbersamaku@err,alamak xsuprise dah aie dah gbtau..=='

fara@haha,yup tension jer rasa..hehe

ain@jom tgk...^^

shahida@jom2 layankan..hee

cikguma@boleh aie bg kat komen k...hehe,comel akak.yup kak,pandai akak ye goreng..hee,typ kak memang sakit aie kena kak..:'(

Rtp Farra Arisha said... BALAS

belum punya kesempatan nonton filem ini lagi. how is it going? hehe, anyway, it becomes uncool when somebody have known the film synopsis sedangkan dia belum menontonnya lagi...ohmyyy

El-Janna said... BALAS

ala.. tak tgk lgi...

kajaharuna said... BALAS

Ayie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Saya kembali :)

nak cerita, tolong downlod kan.. singgit kan?? hehe

Fatin Mraz said... BALAS

hahaha..pernah berlaku situasi tu.. hehe..mmg potong..

aiEz said... BALAS

farra@kena tengok,dload nanti ya...member kena redha dpt kawan baik macam aie tolong ceritakan,hehe..;p

janna@kena tgk,hee..

kaja@dah dpt kan link,yay...hee

FM@hahaha,;p

CintaKhadijah said... BALAS

ade orang ckp cite ni bosan.. teros xnak tgk. akekeke..:P

aiEz said... BALAS

CK@ala,rugi..tgklah...hee

Zul Fattah said... BALAS

begaduh la ko dua bkawan tu.. haha.. aku pun x layan lagi yi.. tunggu la dulu.. lpas exam

EmpayarUtama said... BALAS

Citer seram ke kelakar? Ke kelakar seram?

Alieza Dayasari said... BALAS

terima kasih...
hidup ni mmg pelik adakalanya...

shera haifa said... BALAS

haha.. cite-cite je dh pasrt last.. terus hbs crte tu.. xperlu lg nak tengok berjam2..
:)

aiEz said... BALAS

zul@hahaha,tak gadoh dier geram jer dgn ak..hehe..xpe bro,fokus exam dlu..gd luck zul...

empayarutama@err,ni cerita kehidupan..hee

liza@sama2 awk,tu namanya kehdupan..^^

shera@hehe,kejap je kan..hee

merahitujambu said... BALAS

best ke??baru tengok sikit..tu pom permulaan..huhu

Cikgu Ma said... BALAS

aie, doodle tu macam2 acuan dia...ada yg buat dgn power point, excell/ paint jerr...akk langsung x reti...ada gak pakai gimp, saint, pastu edit pakai photoscape or photoshop...huhu...x reti...x reti...jeles tgk org pandai buat kartun cumil2 tue...

EZAN IDMA said... BALAS

alamak tak tengok lagi

Namee Roslan said... BALAS

kalau macam tu takpayah tgk.suh dia je cerita semua. haha. berlakon kan skali.

hamzah ian said... BALAS

potong stim citer sampai abis.. eheehhe

luahfikiran ... mari kita said... BALAS

SALAM,
LF dah lama sangat tak tengok movie ... ya lah, minat yg sewaktu dgn usia. Teringat dulu2 th 1960'an, lepas solat hari raya, terus menuju ke panggung.

L said... BALAS

mmg xbesh pun citer songlap nih.. haha

jom baca kejap.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/iman-kita.html

Faaein Talip Roy said... BALAS

tak tengok lagi..

nak jugak link tu!

bagi link.. hehehee... ;P

aiEz said... BALAS

merahitujambu@bg aie best,sebab dia bg kita berfikir lepas tgk..^^

cikguma@hehe,ingat akak tau nak jugak belajar kan..hee,takpe2..^^

ezan@err ezan kena tgk..hee

namee@jenuhlah aie kena lakonkan balik..huhu

hamzah@haha,tau xpe,sekali sekala pekena kan..hehe

LF@wasalam LF,wah lama dah tu..sekarang ni pun masih ada movie waktu raya2..^^

L@err..=='

faaein@nt aie bagi k..^^

Miss Nadya said... BALAS

kes sebgeni yang wat ptong stim..:)

saja nk masuk sini..:p

RinsyaRyc said... BALAS

ngeee.. ai pun jenis yg macamtu tau. org tanya, cite part last rin cite. lepastu kena tegur, kecik ati, skang ni kalau org tanya, apa last dia? happy ending ke sad ending? rin jawab,' kau tngok la sndiri.. ahahaha

Mya said... BALAS

macam best cite ni. mya suka tgk sam berlakon mg mjadi. tapi aie dah cite sampai part last huuu =p

Juliet_iRa~" said... BALAS

ahaha..baik cte satu + dialog dia..kekkee ;p

xtgk lagi cte tu..heee

CekbOlat-bOlat said... BALAS

tak tengok takpe.. tengok pun takpe.. kehkehkeh

محمد رازيق said... BALAS

asslamualaikum ayie. hehe. dah tgk songlap ke yie?? aku tak sempt tgk lagi yie.. bz sikit. hehe.. jgn kecik hati, lately jrg dtg bertandang. aku bz sikit.. ni aku dtg berkampung yie. hehe. ayie ada medium lain ke nak cntct ko?? ade twitter? or ym?

aiEz said... BALAS

missnadya@hehe,xpe2 terima kasih singgah..^^

rin@ahhaha,sama jer kita dah tanya kan,kena lah jujur,hehe..klu xpuas hati jugak tgk sendiri,hee

mya@err,alamak sowie...hee,mya kena tgk..^^

ira@err,jenuh la kna citer sume..hee

cekbolat@err,adehhh..=='

ajik@waalaikum salam ajik,yup dah tgk da,dload jer..huhu,xpe ajik ko dah singgah sini trima kasih sgt..ada2 nt ak bg email k..

RinsyaRyc said... BALAS

a'oh.. rin pun mls nak cite apa2 gi .. kalau dorg tnya rin jawab tengok la sndiri .. lepastu dorng akan mengata , wah rin sekrg ada emas dlm mulut,,

Hanih Borhan said... BALAS

Hahahaha... Tak saspen langsung! :D

littledolphin said... BALAS

oops dah TERtahu part last.hancurkan mood je.haha

aiEz said... BALAS

rin@hehe,dah citer salah tak citer pun salah..hehe..

hanih@ha tau xpe,hee...

littedolphin@yup,sajer nk bgtau...kenakan dier,hee..^^

Azza Azman said... BALAS

Azza tak suka juga kat orang yan spoiler ni hehehe... tak surprise...


adakah anda follower saya yang ke 2012?

kiera'sakura said... BALAS

hahahahaha.... tak payah rugi masa nk tgk lg kan.. kihkihkih

Yang Ada Di Apesal...

Free Blog Theme and Templates