September 25, 2011

Cerita Tentang Fesbuk...

"pinjam internet kejap boleh tak?.."

"boleh jer,tapi macam mana ko nak ganti balik?..."

"ha?ganti apa?..."

"la,tadi ko kata nak pinjam internet kan?
so kena la ganti,heh..."

"ha ha,tak lawak okeh...
aku bosan la tak tau nak buat apa...
tu yang aku nak main internet tempat kerja ko ni...
boleh kan?..."
*mata kelip-kelip manja*

"boleh jer,ko nak main pakai lappy ko ke pc sini?
kalau lappy ko aku bagi password wifi sini..."

'bagi password je la eh?
nanti ko tengok aku buat apa-apa ni,heh..."

"sengal gedik,dengan aku pun tak nak bagi tengok..."

"ala,privacy der..."

"yela,ni password...
ko jangan bagi orang pulak password ni..."

"tak adanya,risau sangat.."

"err,yela..."

......................................................................................................................................................................


"ko tengok apa tu?
sikit-sikit fb,heh..."

"alah ko pun sama jugak kan?..."

"err,aku bukak untuk check apa-apa jer..
ping blog sekali,heh.."

"yela,blogger kan?menyampah..."

"terasa tau,sedih aku..."

"gedik lah ko...
ni ha aku tengok fb ni...
aku tak kenal pun,sajer aku add..."

"la,ko tak kenal kenapa add?
lain la ada mutual friend ke..."

"sebab aku tak kenal la aku nak add jadi kenal,ko ni pun..."

"err,ye tak ye gak,heh..."

"ha,ko tengok ni..
aritu aku tengok gambar dier seksi giler jadi profile..
tu aku add.."

"sebab tu jer ko add?
nak tengok gambar dier jer?..."

"yela,yang lain semua jadi private..
nak tak nak kena add la dulu jadi kawan baru dapat tengok..."

"err,aha,yang tu betul...
semata tu jer ko add?pelik..."

"alah,beselah fb kan?
lepas add cakap "hi" pastu tak ada sembang apa dah...
setakat like status jer pun kan?..."

"err,aah..heh..=..=!"

"aku add sebab aku nak tengok gambar dorang macam ni..
tu jer,bukan apa pun..."

"err,aku tak nak layan...
ko layankan jer la tengok semua ni ye,aku ada kerja ni..."

"pergi la,tak suruh tengok pun kan tadi,hehe.."

"eleh,aku tutup wifi kang,tak dapat nak guna internet nanti,hehe..."

"janganlah,main macam tu pulak..."

"ha,tau pun...hehe.."

"...."



Bagi yang perempuan tu.Janganlah nak upload gambar yang seksi semua,lelaki ni ada macam-macam jenis.Kalau bab yang perempuan cantik pakai pula seksi seksa lagi la suka melihatnya.Tak perlu berbangga dengan rupa paras yang ada,sebab tu sekadar pinjaman cuma.Nak seksi pun buat apa,bukan perkara yang boleh dibangga.

Katakanlah,tiba-tiba ajal menjemput tiba.Fb penuh dengan gambar seksi belaka,tak sempat nak padamkan jadi macam mana?ajal maut bukan boleh dijangka,tak siapa yang menduga.Semua gambar jadi tatapan,dan selama mana yang melihat gambar tu,selama tu jugaklah dosa ditanggung...

30 comments:

Nur Syazana Mohammed Sani said... BALAS

ta perlu kot naa uplod gamba bukan bukan ,. kecantikan tu hanya pinjaman ,. bila bila masa jar Tuhan boley amek balek ,.

http://syazanasani.com

LiLy @ MumMyQiStInA said... BALAS

Fb kita penuh dgn gmbr2 Qis jer..huhu.. ^_^

Fara E's said... BALAS

fesbuk gua suci , haha

merahitujambu said... BALAS

nk pinjam blog boleh??=p

kjaharun said... BALAS

kt fb takde gambr seksi.. herhe :)

yad'z said... BALAS

=)

Paris Lipton said... BALAS

xlayan seksi...maruah woo..heheh

Zul Fattah said... BALAS

dengar tu popuan.. nanti tak pasal2 kena bomoh plak.

Namee Roslan said... BALAS

ayie, sungguh betul. em sejak buat blog ni namee hide semua gambar2 namee dah. xmau dah sexy2. kadang2 x sedar pun sexy. bila dah ada blog, rse segan dah.

nick dot anis said... BALAS

oeh tak de pic di upload kt fb i macam tu:-)

**::CIKNUURUL::** said... BALAS

btol tu ayie,.ape2 pon,perempuan jangan terlalu murah dan mudah dengan lelaki,.bila dh jd bnde2 xelok,barulah ternganga,.hurmm,.peringatan jgk buat dri ini,.


psstt,kengkawan yg ade mutual dan yg ade link blogger je CN apruve,.huhu,.

Nur Ayuni said... BALAS

seksi tu subjektif.. nway, jangan la approve orang tak kenal.hihi
rasa2 nya, baik ada 2 akaun FB. satu tuk approve lelaki. satu tuk approve pmpn..hahaha..

amna said... BALAS

terima kasih atas peringatan :)
x mo letak gambar seksi2. kalau pun org tengok dosa, ni mana tau kita mati ke apa, aset kot T.T

gadis bunga said... BALAS

semat mate nak tengok gamaba pmpn seksi je =='' haihhh . dunia ~

cik ghah ^_^ said... BALAS

sama ja utk laki..klau dl fb ada gmba pkai seluar pndek or pape..itu juga dikira aurat..

aiEz said... BALAS

cik ghah@tak dinafikan,baik lelaki dan perempuan sama2 kita berpesan,ada aurat utk dijaga dan dipelihara...:)

yayalicious said... BALAS

yup..btol3..sgt sokng..(suke entri anda..)^_^

tiha said... BALAS

betul2x...tak menguntungkan langsung upload mende x pekdah tu...^__^ gambar tu bukan boleh wat per pun..

Fatin Farhana Binti Ramli said... BALAS

setuju .. tunjuk seksi pun nak buat ape .. laki suke tengok je .. just for fun .. perempuan macam ni la laki tak nak buat jadi bini ..

Nora Yusop said... BALAS

dok letak gambar seksi, mngundang fitnah.. menambah saham ke neraka.. insaf, ada berjuta2 mata manusia sering ghairah melihat tubuh2 yg seksi yang terpamer tanpa segan d dlm FB ni..

mereka lupa, segala apa yg ada dlm diri kita ni hanya pinjaman dr Allah..

Umie Artoqiemie said... BALAS

aku tau gambar aku sexy kat fb.. kau jangan add ye hahaha..

msredcheesecake said... BALAS

Saya dah buang semua gambar seksi dlm fb.... Clean...

Faez Rusni said... BALAS

lelaki nk komen nie:

pliz ye..jgn letak....merosakkan mate aku yg sedia rosak nie je..aduhai....

TwIstiEs*meSti Mau* said... BALAS

pakai niat je sekarang....maka,,jadilaaahhh.

adan said... BALAS

ramai yg sedar akan itu semua.. tp buat tak tahu..

Faaein Talip Roy said... BALAS

nicelah entry ni.. tu lah. takut je kalo dok upload gambar2 ni.. bahaya sungguh... kadang2 elok bertutup pun.. bahaya jugak..

L said... BALAS

xgadoh buh gmbaq.. senang... xderla kene santau nt... fb yg disalah gunakan..

dah solat ke belom?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/6-jahanam-2.html

Edy Fee said... BALAS

skrg ni bukan pompuan je suke upload pic sexy..laki pon ade gak..so semua kne jaga2! kahkahkaj

Adi Suda said... BALAS

hoyeshhhh....yg trbaek..bhahaha..suka suka..upload la lagi..

p/s: hurmmm..klu da hati tuh gelap..kita kutuk pun dia cakap kita jeles..tak bleh kata apa dah..^_^

Saiazuan said... BALAS

haha aku rsa mbr2 aku tau je pw aku..haha dah x kesah sgt ngan acc fb ni.. yg pnting pd aku blog.. hoho

Yang Ada Di Apesal...

Free Blog Theme and Templates