November 12, 2011

Ini Betul-Betul Sangat Aneh...





Assalamualaikum,




Ini adalah entri aneh,sila jangan terasa aneh bila membacanya,hehe...


Aneh,dalam dunia ini berbagai perkara aneh yang kita tidak ketahui dan tersembunyi.Begitu anehnya kehidupan yang sangat aneh tersebut.Memang anehlah kan?benda yang kita tak pernah tengok memanglah ia nampak aneh,heh.Tapi keadaan sekarang telah berubah dan sesuatu yang aneh itu tidak lagi dianggap perkara yang aneh.

Pelik bukan?bila sesuatu yang aneh tidak lagi dianggap perkara yang aneh.Dan ia ada jer disekeliling kita.Itu memang perkara yang betul-betul aneh.Mana tak anehnya,bila ada jer insan yang dengan gaya bersahaja membiarkan apa yang selama ini tersembunyi  didedahkan tanpa rasa bersalah pada diri.Masih lagi mampu untuk tersenyum dan bermesra manja bila dijadikan bahan tontonan dan seakan pameran yang perlu dibanggakan. Boleh diibaratkan “hadapi dengan senyuman”,sudah lupakah diri pada Rasul,Quran dan Tuhan?

Ada juga perkara aneh ini berlaku dikalangan anak-anak kecil yang baru nak mengenal dunia.Yang anehnya,hiburan diutamakan dan menjadi satu kemestian walaupun ada sesetengah dari hiburan itu bila dibiarkan akan menjadi sesuatu yang melalaikan. Dan ada yang lebih aneh,hiburan seperti ini menjadikan anak-anak sebagai salah satu sasaran.Diadakan pertandingan yang menjanjikan hadiah lumayan dan menjadi salah satu tarikan.Hiburan jadi keutamaan,pelajaran diabaikan.Menari dan menyanyi  dengan penuh kegembiraan.Seolah,itu bukan perkara aneh untuk dilakukan.Yang lebih menghairankan,sanggup menangis kesedihan bila disingkirkan dari pertandingan seolah punah tugu harapan dan terlerailah segala impian.

Dan yang tersangat aneh,bila teguran disalah ertikan,dan lebih aneh orang lain pula dipersalahkan.Dianggap kolot dan tidak berfikir secara terbuka,dalam menerima perubahan semasa.Itu adalah satu perkara yang sangat aneh…

*sangat aneh bila diri dapatkan siapkan entri aneh ini,walaupun diri terasa seakan aneh menggunakan aneh banyak kali dalam cerita…anda juga betul-betul sangat aneh bila dapat membacanya sehingga habis,hehe..;p

37 comments:

kajaharuna said... BALAS

sungguh aneh..
banyak nye aneh..

hiburan budak-budak pun da banyak yang tak boleh di guna pakai..

lebih melalai kan budak kecik je..

adwafarahin said... BALAS

mmg sgt aneh rsenye nie -___-

aiENn cHAm said... BALAS

err sy da jd manuasia yg aneh bile tros membace entry yg aneh di blog yg aneh & tuan punye blog mungkin seorg yg aneh juge sbb tu la sume nie jd aneh aneh dan aneh =='

haha!

CintaKhadijah said... BALAS

sy budak aneh sebab bace sampai habes! heee...^^p

nice 1 ! ^^,

rozeeta rashid said... BALAS

haha. pening kepala baca entri aneh yang banyak perkataan aneh ni. anehnya bila yang tak utama diutamakan dan yang utama jadi tak utama.

Umie Artoqiemie said... BALAS

A- awak
N- ni
E- entri
H- hahahahahanehhh.

Aki said... BALAS

anehnya entri ni sebab aki leh baca sampai abes.. hm,kadang2 ada program untuk kanak2 yang didapati sudah semakin kurang sesuai dengan budak2 zaman skrg.. Semakin kebaratan walhal adat timur kita itu sebenarnya cantik.. walaupun aki Kristian,tapi aki tak brape nak suke kalau dah budak2 pun blajar fesyen2 dedah sana sini bagai.. Tak sesuai.. Wey,kalau dok kat kg,dah kene cakap2 wey.. Kat kg,pakai kain sarung sudah.. Tak salah memodenkan diri,tapi biarlah berpada.. ^_^.v.. Tol tak Bro?? Cakap betul.. cepat.. :-p

LiLy @ MumMyQiStInA said... BALAS

hehe..akak pun menjadi seorng yang aneh bila baca banyak perkataan yang aneh nie.. :D

Yang penting..biarlah seimbang apa yang dilakukan tu...supaya tak nampak aneh.. :)

erk..komen akak ni tak nampak aneh erk..^__^

aiEz said... BALAS

kaja@tu la,ni la entry paling aneh sy pernah buat,hee...yup,betul tu awk...kita dibuai2 dgn benda mcm tu...=.=

adwa@err,jgn terasa aneh..^^

aienn@err,tuan blog tak aneh cuma sesekali menjadi sgt aneh..apakah keanehan itu?hehe..;p

ck@err,tahniah awak..hee..;)

rozeeta@haha,satu keanehan dirasakan bila baca entry yg aneh..hee,yup betul tu awak..yg lain pula didahulukan...=.=

umie@hahaha,aneh sgt aytnya tu..hehe..;p

aki@ha,aki pun tergolong manusia2 aneh..hehe,betol aki...nk berfesyen berpada2..skrg la ni fesyen makin pelik2..=.=!

sislily@hehe akak pun sama jd aneh..hehe,betul tu kak..mana yg terlebih2 tu dah jadi sgt aneh pada yg melihatnya..nampak aneh kak,sy aneh dan boleh baca benda2 aneh..hehe..^^,

RinsyaRyc said... BALAS

<---terasa aneh bile mmbace entri bertajuk aneh~ *ape aku merepeknih? huhu


Skang hiburan diutamakan, esaitmen di ketepikan, exam dibelakangkan.. >.<

YOUsoF said... BALAS

Hehehehe. Orang kata biar aneh, asalkan kita tahu mana yang boleh mana yang tak boleh. ;)



Lagi tambah aneh bila ada manusia 'bijak' yang kononnya sokong benda aneh macam tu.


Jenis aneh yang paling aku sedih bila dah terlmapau banyak program nyanyi nyanya. Hiburan memanjang......

meisnani said... BALAS

aneh...

yen(toka ziizokukuto) said... BALAS

aneh sungguh enty mu ini,,huhuhuh
terasa keanehan nya
otak pun terasa aneh

CTK said... BALAS

anehnyer sbb sy rjin membace entri aneh ini..terima kaseh aneh!!! Opssss! haha

kocix! said... BALAS

aneh??
bile sebut byk kali rase mcm aneh pulak bunyik nye.
hahhaah..

Namee Roslan said... BALAS

ni macam kes Zarina dan omage sexy nya je nih.hehe. nak tegakkan benang yg basah dan bg statement aneh on public twitter :D ada kena mengena ke entry ni dgn zarina tu ?? hehe

EmpayarUtama said... BALAS

Anehnya entri ni. Aku rasa aneh...

aiEz said... BALAS

rin@err,aie pun aneh jugak ni buat entry yg aneh2...hehe,yeah..dunia,macam2 dah la ni...=.=

yousof@tu la beb,ak pun tgk perhati sekarang byk sgt hiburannya..kalau perasan semua peringkat umur dilalaikan...kanak,remaja@dewasa dan org tua...perasan kn?

yen@hehe,cuba check kot ada benda2 yg aneh,hihi..;p

nani@err,sgt aneh...;)

ctk@err,tahniah abis baca entry aneh..err,aie bukan aneh..huhu

fafa@hahaha,sngat aneh bila bacanya jugak,ehehe...;p

namee@secara umum,hehe...dunia sekarang kan dah macam2...hee,yg psl tu mmg xterkata bila baca statement dier...

BlueiceButterfly said... BALAS

~aneh yang tiada berkesudahan..:)

Saiazuan said... BALAS

hidup tidak aneh, kita rasa anih sbb tak pernah rasakannya

Syazwan Che Deraman said... BALAS

hidup sekarang ni, yang aneh menjadi kebiasaan..adeh, aneh!

syakey said... BALAS

manusia di dunia memang makin aneh. risau.


haih~

Nur Ayuni said... BALAS

keanehan dah makin pudar, kini masing2 mencari "keajaiban" dalam hidup sendiri.parah..parah.

Addin said... BALAS

banyak betul word aneh sampai aneh addin nak membaca nya , hehe

kajaharuna said... BALAS

aiezzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!! hahaha

kajaharuna said... BALAS

aiezzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!! hahaha

Zul Fattah said... BALAS

dunia akhir zaman.. manusia ada dua penyakit.. iaitu cintakan dunia dan takut mati..

aiEz said... BALAS

athirah@memang betul2 aneh,;p

saiazuan@yup,hidup memang tak pernah aneh,cuma aneh ada yg berkelakuan aneh...:)

syazwan@itu betul2 aneh,hehe

syakey@tu la,tanda2 keanehan dunia semakin nyata...

ayu@keajaiban yg mendatangkan keanehan pd yg melihat...hee

addin@tu la addin,aie pun aneh juga ni dpt siapkan entry aneh ni..hehe

kaja@yee..rindu le teww..hihi..;p

zul@yup bro,terbaik...tu tanda akhir zaman yg nyata...

merahitujambu said... BALAS

aneh sgt tu..=p

Faaein Talip Roy said... BALAS

sungguh aneh entri ini.. hahaha.. ;p

Fatin Mraz said... BALAS

banyaknya penggunaan aneh hinggah FM rasa perkataan aneh itu sungguh aneh..

YOUsoF said... BALAS

Betul.. Terbaru idola kecil 4 kalau tak silap.. Sedih aku tengok. Kan lebih bagus kalau mak bapak hantar ke kelas agama..

azasuhaiza said... BALAS

sungguh aneh sebab kenal itu picture kawan sy.hahaha....

Miss Zahirah said... BALAS

mmg aneh..
kpla pn jdi pening lgi aneh..
trus x jdi nk kira bpe kli ulang prktaan aneh tu..
btul2 aneh..
sgt aneh..
adehhh...

Alieza Dayasari said... BALAS

salam....
saya ada buat page tentang blog.. yg bertajuk GALAKSI BLOG...
boleh ker saya masukkan blog awak dlm album koleksi blog tersebut....
page tu di facebook...
GALAKSI BLOG.
baru saja dibina....

cimOt said... BALAS

aneh..apasal gua komen ea?

errrrrrr

aiEz said... BALAS

cimot@ha tula,aie pun dah aneh jugak ni,hehe..;p

Yang Ada Di Apesal...

Free Blog Theme and Templates