April 13, 2011

Queen Control VS Drama King?..


 


"Queen Control" ikut pada definisi,lelaki yang dikawal tindak tanduknya dari segi segala oleh seorang wanita tak kira yang digelar kekasih atau isteri.Segala apa yang dilakukan mengikut kata tunjuk dari seorang wanita,setujukah anda?Dan "Drama King" pulak apa bendanya?dah macam lagu Meet Uncle Hussain ft Black jer,hehe..

Kenapa aku cerita tentang queen control ni?adakah aku nak kata yang golongan wanita ni jenis yang suka menggongkong?sabar,kita baca dulu bagi habis ye.Ceritanya macam ni,ada seorang kawan yang selalu mengadu masalah yang dihadapinya dengan kekasihnya.Nak buat apa-apa mesti kena bagitahu dulu,pergi keluar makan dengan kawan lelaki pun kena hantar report dulu nak pergi mana.Kesian pun ada tengok kawan seorang ni..


Dekat mana pulak katanya drama king tu?Ye la,si kawan ni tadi,kena berpura-pura selesa dengan depan kekasih yang ada.Dalam hati kata taknak tapi kena juga buat apa yang dikata.Sebab apa?kalau si dia merajuk memang tersangatlah susah si lelaki nak memujuk,mahu tak mahu diikutkan juga kata si dia.Keluar makan dengan kawan lain pun beritahu dulu nak pergi mana.Kalau ikutkan hati lelaki memang takkan layan tapi apakah daya,kata orang cinta itu buta.Redha dalam terpaksa.


Dah banyak kali cakap pada kawan ni,cakap apa yang sendiri rasa.Apa yang buatkan diri rasa tak selesa,tapi diri tu takut.Bila berdepan,ikut jer apa yang disuruh,memang kata sayang tapi kena agak-agak la juga sayang tu macam mana.Bila dekat belakang pulak mengadu kata tak suka bila dah disuruh segala macam.Tu yang kata drama king tu,berpura-pura jer.



Sebenarnya masalah ni tak susah pun kalau nak diselesaikan dan dibawa bincang antara kedua belah pihak.Yang lelaki ni kena berterus terang dengan apa yang dirasa.,dan yang perempuan pulak kena la belajar janganlah nak suruh orang buat itu,buat ini.Ingat yang lelaki ni tak suka dipaksa-paksa.Terasa sangatlah jatuh egonya sebagai seorang lelaki apabila disuruh macam tu.Yang penting kena ada persefahaman diantara kedua belah pihak dan sikap saling menghormati antara satu sama lain.Barulah hubungan tu sentiasa aman...hoho..


5 comments:

jamiey writes said... BALAS

so true! love may be blind, but love is not controlling. love is kind :D

Faez Rusni said... BALAS

bro..kalo da bncang pon xley gak??
hahaha..paksa jgak ak...

aiEz said... BALAS

jamiey writes-sangat sakit kalau selalu dikawal..:P

Faez Rusni-hehe,kalau dah bincang tak boleh jugak,susah jugak ler jadinya..dia jer nak menang,ehhe

kocix! said... BALAS

king control ade x??

aiEz said... BALAS

kocix!-king control eh?setakat ni xde lg dgr aduan2 cmtu..hehe:P

Yang Ada Di Apesal...

Free Blog Theme and Templates