March 19, 2011

Kisah Saya Dan Fesbuk Awak




 "Saya selalu tengok fesbuk awak.Tapi awak tak pernah tau dan perasan pun,sebab saya gunakan nama samaran lain.Ye la kita kan dah tak ada apa-apa,kalau saya gunakan nama sebenar saya lepas tu add kat awak pulak mesti awak takkan accept saya nanti.Terpaksa saya menipu untuk add awak..Jadi lah,asalkan saya tahu awak buat apa.."

Hah,pernah tak korang buat macam yang ada dekat atas tu?angkat tangan!!hehe..Semestinya lah korang takkan mengaku yang korang ada jer tengok wall ex korang.Kalau tanya aku pun confirm la aku takkan mengaku.Ye la,nak cover la kan.Padahal hati masih terkenang-kenang.Lumrah manusia,bukan mudah nak lupa sesuatu yang pernah ada dalam hidup kita.


Aku faham sangat akan perasaan macam tu,sebab aku jugak pernah buat benda yang sama,*hoho*.Bukak fesbuk semata tengok wall dia,tengok la apa status dia sehari-hari.Kalau sebelum ni selalu jugak komen dekat fesbuk dia,tapi sekarang ni lebih jadi pemerhati.Sebelum ni elok-elok jer dengan kita,sekarang di"block"nya pulak kita.Tu la yang guna cara macam tu,haru sungguh..hoho..


Sedih memang ada,sebab terjadinya perpisahan.Ye la impian tak jadi kenyataan,yang dirancang semua tak jadi.Hajat dihati nak jadikan teman sehidup semati,tapi tinggal la diri seorang diri.Harus diingatkan,tak semua yang kita impikan akan jadi kenyataan.Allah Maha Mengetahui akan apa yang terbaik untuk diri kita.


Ni kalau diikutkan sangat perasaan memang tak terbawa.Rasa sedih segala memang dah jadi adat dalam perpisahan.Takkan la dah putus nak gembira pulak,ye tak?hehe..Tu dah lain sangat dah tu,hoho..Ni selalu sangat tengok wall ex kadang boleh jadi sakit jugak dibuatnya.Sedang tengok-tengok wall dia,sekali tengok dengan kekasih baru!..Hah,kan parah jadinya hati tu.

Tak salah kalau masih terkenang,faham jiwa tu masih ada sayang walau secebis jer dalam diri tu,cuma belajar untuk tempuh hidup yang baru.Mulakan buku yang baru dalam diri tu.Kalau dah tengok fesbuk dengan hati yang sakit,baik lupakan.Apa yang penting doakan dia dengan hidup yang baru.Kebahagiaan dalam hidupnya,itu adalah yang terbaik.



15 comments:

gadis_biasa said... BALAS

hahhaa sy x add dia...x jd kwn dlm fb pon leh tgok wall...dan sngtalah sedih TERtengoklah pic dia gan aweknya dlm krta,,tp pic 2 kwn dia yg tag..trus xderk slra nak mkn :'(
sedeeeeey taw x!!!

p/s: ayie..entry strusnya klu blh yg xda kena mngena gan sy eh..^_^

░♥si lampu neon♥░ said... BALAS

hurm...mesti nak stalk punyer..sebab orang tu kan kita sayang..huhu...tapi kalau hati asyik sakit jer..bek delete je account fb..kalau setakat delete fren, nnt mesti add balik punya hahaha




Jemput3x…hehehe..
# Budak Jatuh Banggunan Live di Jepun !#
# Tutorial : Cara Pasang Facebook Like Button Comel !#
# Cara Dapatkan Buffered Earnings Nuffnang - Part 1#
# (Silampuneon dah Grad !) Gambar Konvokesyen PISMP 2011- Part 1#

aiEz said... BALAS

gadis-erk,awak xmo sdeyh2..lupekan yg lama..cari yg baru..hehe..err,cerita ini tntng dri sndri jugak..hoho..

nurul-lumrah manusia,mesti susah nak lupa sesuatu yang dah pernah ada dlm hidup kita..err,nak delete fb tu xkot..block jer terus dia..hehe..*nurul gelak kejam,hehe*

gadis_biasa said... BALAS

huhuhuhu...xlah sedey skit jew..ex sy pon skrg dah bhgia...tp yg pelik,,dia xnak plak klu sy ader org len...adoyai...xkan dia je yg nak bhgia..

aiEz said... BALAS

gadis-err macam tu pulak..pelik jer ex tu,hoho..
masing2 punya hak dlm memilih..masing2 jugak punya khidupan..awak ader hak awak sendiri..

nonaa nelson said... BALAS

adat lah tu :)
people will never cry because of love ends , but they will cry because it still continues , even if its over kannn . chill yr life .

Awan Biru said... BALAS

Nanti dicop gila bayang pulak.

aiEz said... BALAS

awan- stalker,hehe..

Nor Hidayah said... BALAS

Hahaha..ade gak r jd mcm tu..tp tu dulu..skang lebih bahagia ngan hidup yang baru

aiEz said... BALAS

hidayah-hehe,dulu lain sekarang dah ada yg punya..jaga abg tu elok2,hihi..:P

Nor Hidayah said... BALAS

tu la..hehehe..yg penting now is better then the last one..hepi sgt...

aiEz said... BALAS

hidayah-hoho..sebab tu sekarag kawen sudah,hehe..moga bahagia sentiasa hendaknya..InsyaAllah muafakat dlm hidup bersama..^^

Nor Hidayah said... BALAS

hehehe..hahaha..terlebih sudah..thanks aie..amin..doakn org selalu yer...

grape_apple said... BALAS

salam....klakar plak entry nih....xkn rndu smpai cm 2 kot....malu lah...emm...sy xthu nk komen sbb xde pngalaman,tp lau bleh jgn lah jd cm 2....cm ayie kta,t nmpak dia ngan "org bru",xke sakit hati....berpada pada lah...rmai lg kat luar sna....:)

grape_apple said... BALAS

salam....kelakar entry ni....xkn lah rindu smpai cm 2 kot...sy xde pngalamn dlm hal ni,apa2 pn berpada pada lah....cm ayie kta td,lau nmpak dia ngan "org baru",xke terguris hati 2....ksian....:)

Yang Ada Di Apesal...

Free Blog Theme and Templates