March 30, 2011

Nak Merajuklah...





Lelaki tak boleh nak merajuk eh?ye la nampak buruk bila merajuk..nanti muka tak handsome dah bila merajuk.Kalau awek merajuk ada jugak nampak comelnyer,tapi kalau lelaki..euww..*hoho*

Normal la kan,tak ada salahnya kalau lelaki merajuk,sebabya mudah jer lelaki pun manusia jugak punya perasaan segala..hehe..Nak merajuk boleh tapi jangan la melampau sangat,ni tak bila dah dipujuk konon tak habis lagi merajuk tu.Buat keras hati jer,ego yang ada tak nak mengaku senang dipujuk.

Tapi lelaki ni kalau merajuk dengan pasangannya tak tunjuk sangat merajuk tu,ye la saham tu kena la jaga jugak.Takkan la kalau time merajuk tu nak buat ala-ala gedik nak minta dipujuk*sangat tidak sesuai ok,hoho*.Lelaki ni kalau diam jer bila dengan pasangannya kurang bercakap ada la tu yang tak kena.Selalunya kalau keluar sama-sama dialah yang paling meriah,tapi kalau ada kurang sikit dari selalu ada la sesuatu

Teringat akan seorang kawan,merajuk dengan pasangannya,merajuk punya la gila-gila.Teman ni pun nak uji pada awek yang ada nak nilai sayangnya macam mana,dipujuk-pujuk tak layan.Ayat lentok cakap lembut pun tak layan jugak,kesian pulak tengok si awek ni tadi.Akhirnya si awek ni tadi bagi kata putus,kalau merajuk jugak putus terus.Gelabah dibuatnya si lelaki tadi memujuk,alih-alih lelaki ni pulak yang kena pujuk aweknya tu.Kelakar pun ada,sebabya awek ni sekadar nak uji juga pada kawan ni tadi.


Macam-macam kerenah bila sedang bercinta ni,lelaki pun nak jugak bermanja-manja.Tapi bukan la dengan manja gedik tu,tapi perhatian yang diberikan padanya.Sama jer perasaan ni dengan perempuan sebabnya ni sifat semualajadi kita sebagai manusia..

10 comments:

gadis_biasa said... BALAS

awk...junior sy puji hasil pnulisan awk,,erm :p

aiEz said... BALAS

gadis_biasa-err,hehe..terima kasih kat junior awk..^^

Sogeking Kun said... BALAS

aku punya awek dulu marah sebab aku tak pernah mengajuk dengan dia. damn!

aiEz said... BALAS

Sogeking Kun-haha,macam tu pulak?hehe..macam2..^^

kocix! said... BALAS

menyampeh kalo marajok2 ni

guLeGuLi_moMoe said... BALAS

suke entry nieh , hee , my ex bf tesanad lah ego , naseb lah EX kan , single senang siket , huhu :')

Aina said... BALAS

majuk sikit2 ok lah nak manja2.kalau over jadi gediks pulak dan buat org naik nyampah.huhu..tp kalau couple tu suka sama suka main majuk2 each other,kita duk jauh2 ler sbb mmg menyampah tgk.haha (pengalaman tgk kekawan bencinta dulu-dulu.now dah beranak pinak pun diorang)

aiEz said... BALAS

kocix!-hehe,sekali sekala takpe lagi..^^

guLeGuLi_moMoe-terima kasih,hoho..err,kan berdua lg baek? C:

Aina-haha,betul tu kalau da lebih2 sgt mnyampah pn ada,hehe..alhamdulillah selamt da dorang,^^*suke memerhati orang jugak eh?hoho*ragam bercinta..

amin said... BALAS

mcm lgu newboyz dulu2..'Keras hanyalah luaranmu..lembut tetap didalam ati'...hehe

aiEz said... BALAS

amin-hehe,dalam makna lirik tu..^^,sekeras mne pn watak seorang lelaki tu,ttp ada yg lemahnye jugak..bab emosi segala..

Yang Ada Di Apesal...

Free Blog Theme and Templates