March 31, 2011

Perigi Cari Timba?..




Perigi cari timba?macam mana la pulak perigi yang duduk setempat tu boleh pulak berjalan mencari timba?bergerak sendirikah?hoho..

Bukan itu yang dimaksudkan dengan perigi mencari timba,tapi cerita tentang seorang perempuan mencari seorang lelaki,ala kira macam perempuan ambil langkah berani dulu la..Sebabnya dah lama sangat mengharap pada yang sudi,tapi si lelaki masih tak ada sebarang reaksi.Malu mungkin?Tak ada salahnya jika seorang perempuan tu mengambil jalan sebegitu,bukan la dengan cara yang terus menerus tanya"awak suka saya tak?"kalau aku kena macam tu seriau jugak aku dibuatnya,hehe..


Tapi dengan cara dan tingkah laku yang lebih kepada memberi peluang pada si lelaki untuk mencuba pada dirinya.Yela,kalau diikutkan rasa malu la jugak perempuan nak cari lelaki pulak.Tapi zaman juga sudah berubah,dan apa yang terjadi mungkin sudah dianggap biasa.Biasanya benda ni kalau pihak si lelaki agak slow dalam hal-hal perasaan ni,jadi si perempuan beralah dan bukakan peluang pada si lelaki ni dalam hal sebegini.


Ada cerita dari seorang rakan,ada seorang perempuan yang berani untuk mencuba langkah sebegini,diberi peluang untuk mengenali diri.Siap bagi nombor telefon sekali,tapi mungkin kerana rakan ini belum sedia maka tak ada sebarang susulan yang terjadi.Mungkin nampak agak berani dengan cara yang sebegitu,namun tak salah jika mencuba.

Dengan zaman kian berubah walau dengan apa caranya pun,segalanya harus dijaga.Selagi tidak bertentangan dengan agama,tidak salah jika mencuba..Nak seribu daya tak nak seribu dalih,yang penting kena ada usaha..^^

24 comments:

mysarrasara said... BALAS

erm....setiap org ada pandangan send kan....

aiEz said... BALAS

mysara-yup btul tu..^^

feyus said... BALAS

Apapun jodoh ditangan Tuhan. Kita hanya merancang, tuhan yg menentukan..

aiEz said... BALAS

feyus-betul tu,kita hanya merancang segalanya..jodoh pertemuan,yg penting kita dah usaha..cepat@lambat tu semua dah tertulis,^^

bila blog bercerita said... BALAS

weee....tbe2 tingan zman mude rmaje nakal2 dlu...
siap swo mmbe smpaikan salam...last2, bsme xsmpai staon pon....lalalalala~

papepon, kne pcaye pd jodoh yg dah d tntukan.... =p

aiEz said... BALAS

bila blog bercerita-hoho,zmn remaja zmn yg terindah,ehehe..cnta ptus dtgh jln,xpe btol tu prcya pd jdoh yg akn tiba nt..^^

Dewi Batrishya said... BALAS

80% setuju!! :P

aiEz said... BALAS

Dewi Batrishya-err 20% lg?hehe..^^

syira wahab said... BALAS

da kalu lelaki lambat sangat,perempuan go on la...lagi pun,mana tau sang lelaki tu malu..hehe..

aiEz said... BALAS

syira wahab-klu lelaki tu jnis malu,memang hal2 cmni agak slow sket..so xslh klu prempuan mulakan dlu..hehe..^^,

Sogeking Kun said... BALAS

bab ni mmg la mcm ni, mana boleh perigi cari timba kan.."saya perempuan, awak laki, awak la yang kena start"..tapi kalau bab lain.."ala, perempuan zaman sekarang ni boleh buat semua la, yang laki buat kitorang pun boleh buat tau"..erk!

aiEz said... BALAS

Sogeking Kun-haha,statement "ala, perempuan zaman sekarang ni boleh buat semua la, yang laki buat kitorang pun boleh buat tau"..terkedu jap bacanya,hehe..

aunty nita said... BALAS

ok jer, kalau dh jmpa laki2 yg btul2 baik dr segi agama dn akhlaknye...tgk ajer dlm cite Jaja dan Din tu.. ok sgt2, tp jgn lah skadar tuk mggatal2 lak.

aiEz said... BALAS

aunty nita-hoho betul tu,err klu sekadar nk mngatal xtawu nak ckp cmne..ehehe,kne pk jauh sket sme2..^^

Naddia said... BALAS

penah jadi separuh timba...separuh je sbb bile da susah payah dapat no beliau tp tak berani call/sms. last2 giv up..haha

aiEz said... BALAS

Naddia-err,rugi tu..buat pnt jer,xpe pengalaman cter lma yg mnis utk dikenang..hehe..

CintaZulaikha said... BALAS

masa muda dulu pon salu wat g2...humm. tapi mungkin tader jodoh..huhu

aiEz said... BALAS

CintaZulaikha-jodoh pertemuan ditangan Tuhan..^^

AkuMuzikFilem said... BALAS

siti khadijah rilek je usha nabi

aiEz said... BALAS

AkuMuzikFilem-yup betul tu,sebab tu kata tak salah kalu perempuan yang mulakan dulu.Lgpun xde nas yg kata yg tu xboleh..^^

siti aqilah said... BALAS

hey, how about gurl n boy tu dah kenal, then selalu msg. gurl ni stat fall in love wit tht boy, but x tau nak cakap macam mana, bcoz takut bila dah luahkan, boy tu x akn say bnde yg sama, n tht gurl will get MALU ! so, macam mana nak buat? hihi

aiEz said... BALAS

siti aqilah-tak salah rite kalau mncuba dlu?apa2 pn skurngnya diri dah bgtau kt boy tu..cbe bce entri ni..hehe..

http://ai3zarisha.blogspot.com/2011/03/takut-untuk-berkatacuba-dulu.html

Nur Isyah said... BALAS

erm..ok..i've read ur post..but i'm still too shy..ahaks! well..
let it be as times goes...hahaha..biar takdir yang menentukan segalanya!! thanks for ur advice..

aiEz said... BALAS

nur isyah-hehe,thanks singgah sini..tak apa pelan2,masa menentukan segalanya..percayalah jodoh itu tak akan kemana..:)

Yang Ada Di Apesal...

Free Blog Theme and Templates